Skip to main content
            
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a

Sociale Veiligheid: Zorgeloos en beschermd met onze Vertrouwenspersoon

Onze vertrouwenspersoon, een veilige gesprekspartner voor uw organisatie

Als werkgever doe je er natuurlijk alles aan om een zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren voor jouw werknemers. Ook heb je als werkgever volgens de Arbowet de verplichting om aandacht te geven aan psychosociale arbeidsbelasting én is er een grote kans dat een Vertrouwenspersoon binnenkort wordt verplicht. Een Vertrouwenspersoon is een veilige gesprekspartner voor jouw werknemers wanneer er sprake is van een vervelende situatie waar zij moeilijk openlijk over durven te praten. Denk hierbij aan pesten, diefstal, seksuele intimidatie en machtsmisbruik.

Steeds vaker kiezen organisaties voor een externe vertrouwenspersoon van PSIcara. Onze vertrouwenspersonen zijn gecertificeerd en tevens psycholoog. Ze staan klaar om te luisteren, te adviseren en te begeleiden in situaties waarin er sprake is van ongewenst gedrag of een integriteitskwestie. Daarnaast zijn zij indien gewenst ook bezig met de preventie binnen jouw organisatie. Zo geven zij workshops rondom sociale veiligheid, ontwikkelen ze voorlichtingsmateriaal en geven ze adviezen over het beleid.

Samenwerken?

Bekijk onze jaarabonnementen en kies er een die bij jouw organisatie past!

Belangrijkste redenen om PSIcara in te schakelen

“Ik kon snel terecht, ik voelde me gehoord en de vertrouwenspersoon heeft mij goed geholpen in de vervolgstappen die ik heb genomen." 

Onze vertrouwenspersonen zijn betrouwbaar en gecertificeerd. Daarnaast zijn al onze vertrouwenspersonen ook psycholoog. Dit geeft een breder vlak waarop werknemers kunnen worden begeleid. 

Naast de opvang en begeleiding van werknemers geven onze vertrouwenspersonen ook graag advies of workshops over de sociale veiligheid binnen de organisatie. 

We beschikken over locaties door heel Nederland, daardoor zijn we makkelijk te vinden voor je werknemers.

Meer weten of een offerte opvragen?

Neem contact met ons op of meld direct een werknemer aan via onderstaande knop. 

Bel ons op 085 040 6071 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werknemer aanmelden