Skip to main content
            
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a

Burn-out coaching: Werken zonder zorgen.

De grootste oorzaak van langdurig verzuim, is overmatige werkstress - wat vaak resulteert in een burn-out. Het meest voor de hand liggende om te doen, is om de medewerker naar huis te sturen om te laten rusten. Toch is dit niet de oplossing. 


Naast rust, is actief blijven het belangrijkste voor het herstel van de medewerker. Werk geeft vaak het gevoel ergens aan bij te dragen. De hele tijd thuiszitten, zorgt dus vaak voor meer problemen omdat de medewerker het gevoel van eigenwaarde verliest. Onze trajecten zorgen voor de juiste balans - om te herstellen en te rusten, zonder langer thuis te zitten dan nodig.

Balans in je herstel én in je werk

Geen balans in je werk- en je privéleven? Constant het gevoel onder grote druk te staan? Het zijn slechts enkele signalen die je medewerkers leren herkennen in dit traject. Vaak kan een burn-out worden voorkomen, als je mensen direct herkennen wat de belangrijkste oorzaken zijn van overmatige (werk)stress.

Door ze zelfinzicht te geven, leren ze niet alleen balans te creëren in hun leven. Je mensen drukken ook op de lange termijn overmatige vormen van stress de kop in. We maken ze veerkrachtiger en weerbaarder, waardoor een burn-out in de toekomst voorkomen blijft. 

Onze psychologen leren ze: 

  • Ontspannen wanneer dit nodig is. 
  • Omgaan met stress en hoe langdurige stress te voorkomen. 
  • Makkelijker richting te geven aan hun carrière en privéleven. 
  • Signalen van stress te herkennen. 
  • Persoonlijke valkuilen en belemmeringen te herkennen en te overkomen.

Wat burn-out coaching precies inhoudt 

"Door de gesprekken met de psycholoog kwam ik achter de oorzaken van mijn burn-out en kreeg ik handvatten hoe dit in de toekomst te voorkomen. Ik voel me nu veel beter in balans en ik kan beter omgaan met stressvolle situaties.”

Wat er nodig is, is afhankelijk van de medewerker en de situatie. Daarom beginnen we altijd met een kennismaking. Hierin schetsen we een beeld van de uitdagingen, de vraagstukken en de situatie. Daarna koppelen we je medewerker aan de best passende psycholoog. 

We geloven niet in standaard protocollen, diagnoses en labels. Een op maat aanpak en oplossingsgericht werken - dat is waar we voor gaan! We leggen ons advies vast in een intake-verslag en bespreken deze eerst met de werknemer. Daarna bespreken we deze met de werkgever en eventueel de bedrijfsarts. 

De duur van zo’n traject is afhankelijk van de situatie van de werknemer, maar gemiddeld hebben we 4 tot 8 sessies nodig. Omdat we over locaties door heel Nederland beschikken, vinden je medewerkers ons makkelijker. Zo zijn we altijd goed bereikbaar.

Meer weten of een offerte opvragen?

Neem contact met ons op of meld direct een werknemer aan via onderstaande knop. 

Bel ons op 085 040 6071 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werknemer aanmelden