Skip to main content
            
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a

Re-integratie: Terug in je eigen kracht.

Re-integratie gaat verder dan een medewerker weer aan het werk krijgen. Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk aspect in dit traject. Je wilt niet dat een medewerker opnieuw uitvalt, of erger - nog langer uitvalt. 

Ook vraagt het re-integreren veel van je medewerker. Gevoelens van angst, onzekerheid, gebrek aan vertrouwen, rouw of verdriet hebben grote impact op je werknemer  . We zorgen voor een balans in de werk-privé situatie en zorgen voor een zo goed mogelijk verloop van het herstel. 

PSIcara: Krachtig uit herstel

Een belangrijk onderdeel van re-integratie, is het voorkomen van een terugval. Daarom bieden we tools om de medewerker te leren omgaan met stress en moeilijke situaties. Die inzichten bieden handvatten om te voorkomen dat de medewerker mogelijk weer uitvalt. 

Daarin geven we ook ruimte aan de gevoelens van je mensen. Zo zorgen we voor balans in duurzaam herstel en zetten we je mensen weer terug in hun kracht. Dat geeft de medewerker vertrouwen, wat vaker resulteert in een snellere re-integratie van de werknemer. 

Onze psychologen leren je mensen: 

  • Persoonlijke tekenen van stress, valkuilen en belemmerende patronen te herkennen.
  • Te ontspannen en rust te nemen, wanneer de situatie hierom vraagt. 
  • Om te gaan met gevoelens van onzekerheid, angst, verdriet en rouw.

Daarnaast krijgen zij begeleiding tijdens het re-integratietraject om het re-integreren zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Wat we doen tijdens de re-integratie 

"Dankzij dit traject leerde ik dat mijn gevoelens er mogen zijn, ik heb meer zelfinzicht en zelfvertrouwen gekregen waardoor ik met vertrouwen mijn werk weer kon oppakken.”

Samen met de medewerker, schetsen we een beeld van de situatie en de behoeften. We stemmen af welke psycholoog het best past en starten hiermee het traject.

Onze psychologen werken niet met labels, standaard protocollen of diagnoses. We gaan voor een oplossingsgericht resultaat, die is afgestemd op de werknemer. Na het traject, evalueren we of de doelen zijn behaald van de medewerker. Met de nieuwe inzichten die dit traject biedt, leert de medewerker om te gaan met stress en beter om te gaan met moeilijke situaties.

Meer weten of een offerte opvragen?

Neem contact met ons op of meld direct een werknemer aan via onderstaande knop. 

Bel ons op 085 040 6071 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werknemer aanmelden