Skip to main content
            
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a

Merijn de Bruin - profielschets

Wie ben ik?
Mijn naam is Merijn de Bruin, ik ben 50 jaar. Ik woon in Amstelveen en heb daar ook een praktijk. Daarnaast heb ik een praktijkruimte in Alkmaar. Voor PSIcara ben zowel werkzaam in Amstelveen als in Alkmaar. Ik ben getrouwd en vader van 2 dochters van 10 en 12 jaar oud. Naast werk en gezin hou ik van lezen/studeren en sport. Ik heb een achtergrond als topsporter (tafeltennis). Een tijd speelde ik in het Nederlands team en daarnaast ben ik commentator (van tafeltennis) bij Eurosport.

Merijn B LR280pxWat is mijn achtergrond?
Vanuit mijn sportgerelateerde achtergrond raakte ik gefascineerd in de positieve psychologie en de vraag hoe mensen meer uit zichzelf kunnen halen. Mijn achtergrond was een belangrijke drijfveer om naast Arbeids- & Organisatiepsycholoog, ook Sport- & Prestatiepsycholoog te worden. Praktische handvatten op o.a. presteren onder druk, doelen stellen, omgaan met spanning en tegenslagen, concentratie en zelfvertrouwen spelen dan ook een voorname rol in mijn aanpak. 

Ik ben psycholoog geworden omdat mijn interesse altijd heeft gelegen in kenmerken en gedrag van mensen. De complexiteit, afwisseling en veelzijdigheid van het werk spreken me aan. Verder is elk traject afgestemd op iemands persoonlijke kenmerken en daarmee maatwerk. Binnen de studie Psychologie heb ik gekozen voor de afstudeerrichting Arbeids- & Organisatiepsychologie omdat werk voor de meeste mensen een groot deel van hun leven vormt. Werk kan zowel een positieve als een negatieve uitwerking hebben op de gezondheid van mensen en als psycholoog wil ik graag werknemers ondersteunen om goed om te gaan met veranderingen en toenemende eisen die zich vaak voordoen.

Wat kenmerkt mijn aanpak?
Naast de focus op verbinding, veiligheid en een goed onderling contact met de cliënt, kenmerkt mijn aanpak zich o.a. door het zo goed mogelijk uitvragen van iemands hulpvraag, het aansluiten bij specifieke persoonskenmerken en het behandelen van inzichten uit de Cognitieve Gedragstherapie in combinatie met specifieke mentale vaardigheden die direct toepasbaar zijn. Afhankelijk van de hulpvraag van cliënt maak ik ook gebruik van EMDR als techniek ter verwerking van emotioneel beladen gebeurtenissen.

Ik hoor o.a. terug van cliënten dat ze mij als rustig, oordeelsvrij, luisterend en praktisch ervaren. Wat mijzelf als psycholoog in het werken met cliënten veel voldoening geeft is als een cliënt meer kennis en bewustwording krijgt van eigen kenmerken en in te nemen maatregelen bij (dreigende) disbalans.

 
NAAR OVERZICHT

Meer weten of een offerte opvragen?

Neem contact met ons op of meld direct een werknemer aan via onderstaande knop. 

Bel ons op 085 040 6071 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werknemer aanmelden