Skip to main content
            
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a

Blog: Mentale schijf van vijf

We kennen allemaal de schijf van vijf. We hebben daarvan geleerd dat gezond en gevarieerd eten bijdraagt aan een goed leven. Daarnaast is er ook een – minder bekende maar net zo belangrijke -  mentale schijf van vijf; een tool om je bewust om te laten gaan met je mentale gezondheid.

We leven in een tijd waarin we dagelijks geconfronteerd worden met veel prikkels. Ons brein is hier niet tegen opgewassen. Tegelijkertijd zijn we minder gaan bewegen en individualistischer ingesteld dan vroeger. Samen met de wens van de mens om overal aan mee te willen doen en niks te missen, levert dit voor velen stress op.

Zoals je zelf vast wel eens ervaren hebt, kan stress zorgen voor een onbalans en leiden tot bijvoorbeeld spanningsklachten. Door meer aandacht te besteden aan deze mentale schijf van vijf kun je deze klachten verminderen en zelfs een onbalans voorkomen! Beweeg regelmatig en eet gezond, plan voldoende pauzemomenten, spreek je uit als je ergens mee zit, besteed energie aan sociale contacten en probeer je schermtijd te beperken.

Probeer het en kijk wat het met je mentale gesteldheid doet!

Mentale schijf van vijf 002

Meer weten of een offerte opvragen?

Neem contact met ons op of meld direct een werknemer aan via onderstaande knop. 

Bel ons op 085 040 6071 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werknemer aanmelden