Skip to main content
            
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a

Aafke van der Ende - profielschets

Wie ben ik?
Mijn naam is Aafke van der Ende (1974) en ik ben Registerpsycholoog NIP / Arbeid & Organisatie, stress- en burn-outcoach en Registertherapeut RBCZ®. Voor PSIcara ben ik werkzaam in Utrecht en Rotterdam. Online coaching via een video call is ook mogelijk.

Aafke B LR280pxAandacht, respect en ontwikkeling zijn centrale waarden in mijn werk. Ik blijf mezelf ook graag ontwikkelen. Daarom volg ik jaarlijks relevante nascholing.

In mijn vrije tijd houd ik van bewegen in de buitenlucht, zoals wandelen, paardrijden en hardlopen. Daarnaast heb ik plezier in lekker en gezond koken en eten.

Wat is mijn achtergrond?
Als kind had ik al belangstelling voor de drijfveren van mensen. Wat ligt er onder de oppervlakte van gedrag? Deze vraag leidde tot de keuze voor de studie psychologie. In 1999 ben ik afgestudeerd in de psychologie van Arbeid, Gezondheid & Organisatie. Bij deze studierichting staat het functioneren van de mens binnen de arbeidsorganisatie centraal. Ik heb jarenlang als bedrijfspsycholoog gewerkt voor de spoorsector – techniek, veiligheid en openbaar vervoer. Ik werkte hier met mensen van allerlei verschillende opleidingsniveaus, waardoor ik gevoelsmatig gemakkelijk kan aansluiten bij mensen met allerlei verschillende achtergronden.

Wat kenmerkt mijn aanpak?
Ik werk graag met oplossingsgerichte en motiverende gespreksvoering. Daarnaast coach ik veel met ACT (acceptance & commitment therapy). Naast deze coachmethoden maak ik soms gebruik van hartritme-biofeedback (soms ook wel hartcoherentie genoemd). Ik ben gespecialiseerd in de verbetering van slaapproblemen voor zowel mensen met een regelmatig bestaan als werknemers die onregelmatige diensten draaien. Bij stress en burn-out komen ook vaak slaapproblemen voor; hier kan ik de coachees dus bij helpen.

Mijn aanpak wordt gekenmerkt door voort te bouwen op wat wél goed gaat bij de coachee, hoe klein deze lichtpuntjes op dat moment ook zijn. Er kan ook gewerkt worden met successen uit het verleden; hoe kun je deze kwaliteiten opnieuw aanboren, inzetten en versterken? Daarnaast help ik mensen effectiever te leren omgaan met storende gedachten en ‘negatieve’ emoties. Het is namelijk normaal dat we allemaal dergelijke gedachten en gevoelens hebben, dus het verschil wordt gemaakt door hoe we ermee omgaan. En wat is waardevol voor de coachee? Hoe kan hij of zij actiever aan de slag gaan met deze waardevolle zaken? Als er sprake is van stress, burn-out en/of slaapproblemen wordt de coachee daarnaast gestimuleerd om dagelijks rustmomenten in te bouwen op een manier die bij hem of haar past. Ik geloof in een sterke interactie tussen lichaam en geest. Daarom kan het zijn dat beweging en ademhaling aan de orde komen tijdens de coaching.

Als psycholoog krijg ik er energie van als mijn coachees kleine stappen zetten in de richting die voor hen waardevol is. Natuurlijk ook als zij meer balans bereiken tussen werk en activiteit enerzijds en herstel en slaap anderzijds. Hierdoor is de coachee voor de werkgever namelijk effectiever en duurzamer inzetbaar. De motivatie neemt toe en het functioneren verbetert.

NAAR OVERZICHT

Meer weten of een offerte opvragen?

U kunt ook direct een werknemer aanmelden via onderstaande button.
Bel ons op 085 040 6071 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werknemer aanmelden